Logo  

 

 


 
 

Over mezelf Ikzelf

 

"Op 't midden van ons levenspad gekomen, bevond ik mij in een donker woud want ik had niet de rechte weg genomen." Dante - De Goddelijke Komedie

 

Na een 15-jarige loopbaan in het bedrijfsleven bleek dit niet meer het juiste pad. Ook de relaties in mijn persoonlijke leven ondergingen een onvermijdelijk veranderingsproces. Door mij in die periode niet begrepen krachten (zowel vanuit de buitenwereld als vanuit mijn innerlijk) maakten dit noodzakelijk. Dit noodzaakte maar ook motiveerde mij tot een grondig onderzoek van de fundamenten waarop mijn leven gebaseerd was. Wat drijft mij en andere mensen tot de manier waarop wij met het leven omgaan? Wat brengt ons tot de vaak zo verschillende manieren van reageren op de moeilijkheden en mogelijkheden die op ons pad komen? Mijn altijd aanwezige verlangen om op een dieper niveau contact te hebben met mensen en zo hun en mijn leven beter te begrijpen bleek geen langere onderdrukking toe te staan. Ik kwam tot de moeilijke maar onvermijdelijke conclusie dat ik de richting van mijn loopbaan moest veranderen.

In de zoektocht die volgde kwam ik in aanraking met het Jungiaanse gedachtegoed en de Jungiaanse Analytische therapievorm. Hierin kreeg ik zoveel antwoorden op de vragen die mij zo enorm bezig hielden dat ik besloot de opleiding voor Jungiaans Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen (nu Academy Depth Psychology) te gaan volgen. Met de theorieŽn van deze vorm van dieptepsychologie en mijn eigen ervaringen hiermee kreeg ik zicht op de manier waarop onbewuste krachten zich in mij en anderen manifesteerden. Hiermee kreeg ook het verlangen om me hierin als begeleider voor anderen te gaan aanbieden vorm en houvast.

Inmiddels ben ik met veel plezier en voldoening al ruim 15 jaar aan het werk als begeleider van mensen in moeilijkere fasen in hun leven. Eerst in de gezondheidszorg en later binnen het maatschappelijk werk en in mijn eigen therapeutische praktijk. Middels regelmatige bijscholing, intervisie en supervisie ben ik me blijven ontwikkelen en breiden mijn inzichten omtrent manifestaties van de menselijke psyche zich nog steeds verder uit. Naast de dieptepsychologie en cognitieve en gedragsmatige methodieken zoals die in het maatschappelijk werk gebruikelijk zijn heb ik me verdiept in het sjamanisme, in adem- en lichaamswerk, regressie- en reïncarnatietherapie, (familie)opstellingen, ayahuasca en verschillende meditatietechnieken waaronder mindfulness.

In mijn eigen praktijk voor Analytische Therapie combineer ik al deze kennis en ervaring, met de ervaringen uit mijn maatschappelijke carrière en met de ervaringen uit mijn eigen levensproces. Hierbij vormt de Jungiaanse dieptepsychologie de kern van het proces dat we samen aangaan. Want in de Jungiaanse dieptepsychologie komt voor mij toch steeds weer opnieuw alles samen.

Het begeleiden van mensen in hun eigen persoonlijke zoektocht vanuit het Jungiaanse gedachtegoed is mijn missie. Samen op zoek naar wat jouw wezenlijke zelf is, wat jou ten diepste beweegt, zodat je van daaruit jouw leven de invulling kunt geven die bij jou past.

 

 


 

 


 
Cirkel